Sabieu que Sant Jordi era emprenedor?

Conte la llegenda que assolava els voltants d’una la vila un drac ferotge i terrible, que posseïa les facultats de caminar, volar i nedar. Era l’estrall dels ramats i de les persones i per tota aquella contrada regnava el terror més profund. Els habitants van pensar que si li donaven cada dia una persona que li servís de presa, els deixaria tranquils, i així van decidir fer cada dia un sorteig entre els seus habitants i que aquell que destinés la sort seria lliurat a la fera.

Així es va fer durant molt de temps però vet aquí que un dia, la sort va voler que la filla del rei fos la desafortunada. La donzella va sortir de la ciutat i s’encaminà cap on residia la fera, però quan va ésser un xic enllà de la muralla, se li presentà un jove cavaller, cavalcant un cavall blanc i amb una armadura tota daurada i lluent.

La donzella li digué que fugís ràpidament, que per allí rondava un monstre que així que el veiés se’l menjaria. El cavaller li digué que no temés, que no li havia de passar res, ja que havia vingut expressament per combatre la fera i així alliberar-la del sacrifici, com també a la vila sencera. Sant Jordi va combatre i matar el drac, alliberà d’una mort segura la donzella Cleodolinda, i aquesta és la història per la qual és conegut arreu del món.

Tot i així, hi ha una part de la llegenda molt menys coneguda on s’explica que Sant Jordi, al complir la majoria d’edat s’allistà a l’exèrcit romà, i als trenta anys formà part de la guàrdia personal de l’emperador Dioclecià. Va ser llavors quan, expulsat de l’exèrcit per negar-se a perseguir i matar els cristians, va decidir emprendre el seu propi camí i s’establí pel seu compte.

Sant Jordi decidí fer-se autònom, per tal de dedicar-se a allò que més li agradava, tot i l’incertesa que pogués envoltar el seu dia a dia. Mai sabia si aquell dia es guanyaria el jornal, doncs a diari no hi havia donzelles a qui rescatar. Per anar sobrevivint, complementava les guàrdies en torn de nit que els soldats reials no volien complir. Tot i així, el que més li agradava era anar de vila en vila, on hi visquessin belles donzelles a qui rescatar. L’únic inconvenient era que Sant Jordi complia perfectament amb el que anomenem en el llibre l’emprenedor David el Gnomo.

El perfil d’emprenedors David el Gnomo es caracteritza per ser grans professionals i especialistes en la seva matèria, però a qui els hi costa força fixar els seus propis honoraris. Com sabreu, David el Gnomo era metge de professió, però curava els habitants del seu poble sense cobrar-ne ni cinc…(i va viure 400 anys!).

Com també sabreu, la història de Sant Jordi va acabar bé, ja que salvà la donzella Cleodolinda, filla del rei de Montblanc, qui el recompensà com es mereixia i finalment va poder dedicar-se a allò que més el realitzava.

Casos d’emprenedors com Sant Jordi, tot i que aquests ben reals, els podreu trobar en el nostre llibre. Dilluns vinent 23 d’abril de 19h. A 20h. de la tarda, i en motiu de la diada de Sant Jordi, serem a l’estand de l’editorial Libros de Cabecera firmant exemplars. L’estand estarà situat a la Rambla Catalunya, a l’alçada del carrer Aragó.

El llibre el podeu trobar a la web de l’editorial Libros de Cabecera i a les principals llibreries d’arreu de Catalunya.

About these ads

Quant a Albert Torruella

Després d'un breu pas per la consultoria privada, actualment compagino la feina de tècnic de Creació i Consolidació d'Empreses, on assessoro a emprenedors, amb la de professor associat de la UB, on imparteixo l'assignatura de Direcció Estratègica.
Aquesta entrada s'ha publicat en emprenedors i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s