La introducció

La introducció del llibre la comencem amb un conegut poema: el viatge cap a Ítaca d’en Lluís Llach. D’aquesta manera, parlem sobre el paral·lelisme entre l’emprenedoria i el fet de córrer una cursa.

Més endavant parlem de la concepció del fracàs i l’aversió al risc que pateix la societat occidental, en front d’altres cultures, com l’anglosaxona, que els permet emprendre d’una manera més desacomplexada. També parlem de l’entorn proper, especialment en el cas dels pares, com un dels factors que poden influir -positiva o negativament- en l’emprenedor.

Citem, entre d’altres, una de les escenes de la pel·lícula La recerca de la felicitat on el pare (will smith) convenç al seu fill de que si realment desitja alguna cosa, ha d’anar a per ella, i que cal protegir els somnis.

I igual que comencem la introducció amb un poema, l’acabem amb un discurs força inspirador. Aquest va ser pronunciat per Christiaan Barnard, el primer cardiòleg en completar amb èxit un transplantament de cor. Porta per títol: “si penses que estàs vençut, vençut estàs”.

Podeu descarregar la introducció gratuïtament aquí.

El llibre sencer el podreu trobar a la web de l’editorial libros de cabecera o a qualsevol de les principals llibreries de Catalunya.

About these ads

Quant a Albert Torruella

Després d'un breu pas per la consultoria privada, actualment compagino la feina de tècnic de Creació i Consolidació d'Empreses, on assessoro a emprenedors, amb la de professor associat de la UB, on imparteixo l'assignatura de Direcció Estratègica.
Aquesta entrada s'ha publicat en Presentació i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s